Gekleurde streep

Expositie ‘Arnhem van Slag’

Expositie ‘Arnhem van Slag’
9 - 27
sep

De tentoonstelling ‘Arnhem van Slag’ staat 3 weken in het Provinciehuis.
In deze expositie staat het kind in de oorlog centraal. De illustraties en gedichten zijn gemaakt door leerlingen van Arnhemse basisscholen, nadat zij in gesprek zijn geweest met ooggetuigen, toen nog kind, nu hoogbejaard.
Omdat de tentoonstelling ‘Arnhem van Slag’ door de ogen van kinderen is verwoord en verbeeld, raakt het bezoekers direct.
Zowel kinderen als volwassenen komen tot nieuwe inzichten en begrijpen beter wat de impact van oorlog is. Het feit dat Nederland 80 jaar geleden een land
was waar je niet vrij kon denken en zijn, is voor velen niet meer voor te stellen.   Daarnaast geeft de tentoonstelling ook stof tot nadenken wanneer het gaat over de mensen die nu hun land hebben moeten verlaten en op zoek zijn naar een veilige plek voor zichzelf en hun gezin.
De binnenzijde laat een tijdslijn van gebeurtenissen zien van september ’44 tot de bevrijding in mei ’45. De buitenzijde bestaat uit aansprekende thema’s met interactieve vragen voor bezoekers van alle leeftijden. Audiofragmenten van ooggetuigenverhalen brengen de gebeurtenissen tot leven.
Op weekdagen dagelijks geopend en vrij te bezoeken. Ook geopend in het Openmonumentenweekend van 14-15 september.
Rondleidingen op

 

Bezoekersinformatie

Datum
9 t/m 27 sep 2024
Locatie
Markt 11
6811 CG Arnhem
Organisator
Hart en Have Cultuureducatie