Gekleurde streep

Expositie ‘Arnhem van Slag’ door de ogen van kinderen

Expositie ‘Arnhem van Slag’ door de ogen van kinderen

De kinderen van nu vertellen in de expositie ‘Arnhem van Slag’ het verhaal van de ooggetuigen van toen. Daarvoor werden gesprekken georganiseerd op de Arnhemse basisscholen met de hoogbejaarde ooggetuigen van de slag en de grootschalige evacuatie. Naderhand hebben de leerlingen gedichten geschreven en prachtige illustraties gemaakt en daarin persoonlijke ervaringen verwerkt van de vluchtende kinderen van toen.
De bezoeker volgt panelen in een ovale opstelling met aan de binnenzijde een tijdslijn van gebeurtenissen die zich afspeelden in Arnhem van september 1944 tot aan de bevrijding in mei 1945. De buitenzijde van de panelen bestaat uit aansprekende thema’s met interactieve vragen voor bezoekers van alle leeftijden. Audiofragmenten van ooggetuigenverhalen brengen de gebeurtenissen tot leven en laten je niet onberoerd.
De makers van ‘Arnhem van Slag’ willen de bezoekers stof tot nadenken geven over het drama, als je wordt gedwongen om je huis en haard te verlaten. Tachtig jaar geleden ging het over negentigduizend Arnhemmers die hun huizen achterlieten en op zoek moesten naar een veilige plek voor zichzelf en hun gezin. De geschiedenis blijft zich helaas herhalen. In 2024 zijn miljoenen mensen op de vlucht voor onderdrukking en oorlog.
Op werkdagen vrij toegankelijk van 9.00-17.00 uur

Bezoekersinformatie

Locatie
Markt 11
6811CG Arnhem
Organisator
Hart en Have Cultuureducatie