Gekleurde streep

Vrijheidsdagen Oost-Achterhoek – Vrijheidscollege Lale Gül

Vrijheidsdagen Oost-Achterhoek – Vrijheidscollege Lale Gül
11 mei

Bezoek tijdens de Vrijheidsdag het Vrijheidscollege! Stichting Vrijheidscollege verzorgt een inspirerende lezing over vrijheid voor jong tot oud. Lale Gül vertelt over haar eigen ervaringen met vrijheid en gaat daarna in gesprek met het aanwezige publiek. Alles onder begeleiding van een professionele moderator die het programma in goede banen leidt en zorgt voor een gesprek met extra diepgang.

Lale Gül (1997) is schrijver en debuteerde in 2021 op drieëntwintigjarige leeftijd met de bestseller Ik ga leven. In deze autobiografische roman beschrijft ze haar worsteling met de verwachtingen die haar streng islamitische ouders en omgeving van haar hebben, en waar ze zich steeds meer aan onttrekt. Als jonge, hoogopgeleide, rebelse jonge vrouw past ze niet meer in het plaatje van haar ouders, wat leidt tot conflicten. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij o.a. het Parool. Onlangs riep EW (Elsevier Weekblad) haar uit de Nederlander van het jaar.

“Als vrijheid beknot wordt door de verwachtingen die ouders van je hebben, die gebaseerd zijn op strenge religieuze normen en waarin mannen en vrouwen structureel anders behandelen, dan heb je geen vrijheid om jezelf te zijn en te ontwikkelen. Dus moest ik afscheid nemen van die ouderlijke omgeving. En dat is moeilijk, maar ook een opluchting”.

Dit vrijheidscollege gaat over de vrijheid van het individu ten opzichte van het collectief.

Bezoekersinformatie

Datum
11 mei 2022
Locatie
Theater de Storm - Haitsma Mulierweg 11
7101 BX Winterswijk
Entree
5