Gekleurde streep

Vrijheidsdag Rivierenland – Vrijheidscollege

Vrijheidsdag Rivierenland – Vrijheidscollege
18 mei

Bezoek tijdens de Vrijheidsdag het Vrijheidscollege! Stichting Vrijheidscollege verzorgt een inspirerende lezing over vrijheid voor jong tot oud. Ferry Zandvliet vertelt over zijn eigen ervaringen met vrijheid en gaat daarna in gesprek met het aanwezige publiek. Alles onder begeleiding van een professionele moderator die het programma in goede banen leidt en zorgt voor een gesprek met extra diepgang.

Op 13 november 2015 moest Ferry Zandvliet opeens op de vlucht. Hij was aanwezig in Bataclan, waar een groep terroristen hun wapens leegschoten op bezoekers van een concert. Hij rende de straat op, moest op zoek naar hulp en werd opgevangen. Ook toen hij allang in veiligheid was, bleef er hulp beschikbaar.

Sinds de aanslag is hij van een hoop woede af, heeft hij zijn carrière compleet over een andere boeg gegooid en is hij zelfs bevriend geraakt met de familie van een van de schutters. Zandvliet geeft over de hele wereld motivational speeches, waarin hij spreekt over het gebrek aan goede slachtofferhulp in Nederland, de enorme mediabelangstelling die hij over zich heen kreeg na de aanslag, en hoe hij de posttraumatische stressklachten heeft omgezet in een inspirerend verhaal. ‘Ik ben uit dankbaarheid gaan leven’.

In het Vrijheidscollege van Ferry gaat hij in op wat het betekent om op de vlucht te moeten slaan, om alles achter te laten en te zoeken naar een plek waar je veilig bent. Ferry vertelt hoe je dan op mensen moet kunnen bouwen, vertrouwen en hoe dat gegeven soms uit onverwachte hoek komt.

Bezoekersinformatie

Datum
18 mei 2022
Locatie
Rechtbankstraat 3
4001 JR Tiel