Gekleurde streep

Vrijheidscollege met Ferry Zandvliet – Vrijheidsdagen in Kunstwerk!

Vrijheidscollege met Ferry Zandvliet – Vrijheidsdagen in Kunstwerk!
18 apr

Ferry Zandvliet overleefde aanslag Bataclan

Een aanslag overleven is één ding, maar er een kans in zien om de hulpverlening te verbeteren is een tweede. Ferry Zandvliet overleefde de terroristische aanslag op concertgebouw Bataclan in Parijs in 2015 en schreef daar het boek Souvenirs over.

In het Vrijheidscollege van Ferry gaat hij in op wat het betekent om op de vlucht te moeten slaan, om alles achter te laten en te zoeken naar een plek waar je veilig bent. Ferry vertelt hoe je dan op mensen moet kunnen bouwen, vertrouwen en hoe dat gegeven soms uit onverwachte hoek komt. Over het gebrek aan goede slachtofferhulp in Nederland, de enorme mediabelangstelling die hij over zich heen kreeg na de aanslag, en hoe hij de posttraumatische stressklachten heeft omgezet in een inspirerend verhaal. ‘Ik ben uit dankbaarheid gaan leven’. Sinds de aanslag is hij van een hoop woede af, heeft hij zijn carrière compleet over een andere boeg gegooid. Zandvliet geeft over de hele wereld motivational speeches.

Kunstwerk! heeft, in het kader van de Vrijheidsdagen, Ferry Zandvliet uitgenodigd om op dinsdag 18 april om 14.30 uur in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar te vertellen over zijn ervaringen. Leerlingen van het Liemers College komen luisteren naar zijn bijzondere verhaal, maar iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom.

Bezoekersinformatie

Datum
18 april 2023
Locatie
Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar
Organisator
Kunstwerk! Liemers