Gekleurde streep

Raak me aan – Vrijheidsfestival Nijmegen

Raak me aan – Vrijheidsfestival Nijmegen
26 mrt

Waar ligt de grens? Bij een grap? Bij een aanraking? In Grensgebieden op 26 maart gaan verschillende gasten in Bibliotheek Mariënburg in gesprek over grensoverschrijdend gedrag. Het recentelijk gepubliceerde rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de NPO laat wederom zien dat dit een belangrijk gesprek blijft om te voeren. Nog belangrijker wordt de vraag hoe vrouwen hun grenzen kunnen herkennen en aangeven.

Gasten Aafke Romeijn en Marijn de Vries gaan onder leiding van Lotte Lentes met elkaar en met het publiek in gesprek over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en daarbuiten. Muzikant en schrijver Aafke Romeijn was recentelijk betrokken bij de totstandkoming van een onderzoek naar grensoverschrijdend en ongewenst gedrag in de muziekwereld, en spreekt zich daar al jaren tegen uit. Marijn de Vries is schrijver en wieleranalist die zich al verschillende keren heeft uitgesproken tegen ongewenst gedrag in de sport- en mediawereld. Daarnaast zal dichter Sophia Blyden komen voordragen. Blyden schrijft over wat het betekent om vrouw te zijn.

Deze avond is onderdeel van Raak me aan, een programmareeks van Arthouse LUX en Bibliotheek Gelderland Zuid rondom en op Internationale Vrouwendag en de Gelderse Vrijheidsdagen. De programma’s gaan over de grenzen en grenzeloosheid van aanraken.

Foto Aafke Romeijn door Bianca Toeps

Bezoekersinformatie

Datum
26 maart 2024
Locatie
Mariënburg 29
6511PS Nijmegen
Organisator
Bibliotheek Gelderland Zuid