Gekleurde streep

Pop-up museum ‘how to survive a democracy’ – Vrijheidsdagen Bblthk Wageningen

Pop-up museum ‘how to survive a democracy’ – Vrijheidsdagen Bblthk Wageningen
17
apr
-
1
mei

Hoe overleeft de democratie ons?

Een deel van het pop-up museum ‘how to survive a democracy’ is te zien in de bibliotheek waarin de interactieve game “Boiling the frog” verwerkt is. 

Met deze installatie bespreken we het concept ‘vrijheid’ in de bibliotheek. Hebben we het door als onze vrijheid ons wordt afgepakt? Of zijn we als kikkers in een pan? Door het spelen van de Boiling frog game merk je hoe dit voor jou is. De Game bestaat uit verschillende scenario’s over thema’s als migratie, vrijheid van meningsuiting, gelijkheid, democratie, privacy, fake news, identiteit, klimaatverandering, discriminatie en kans op werk. Bij elke vraag wordt de vrijheid een beetje meer ingeperkt. In andere woorden: de temperatuur stijgt. Deelnemers moeten beslissen of ze die hitte nog aankunnen, of dat het hen te warm wordt. Als ze het gevoel krijgen dat hun vrijheid te veel wordt ingeperkt, moeten ze ‘uit de pan springen’. Na iedere vraag krijgen ze in een korte video te zien hoe de situatie er in werkelijkheid uit ziet.

Met deze expositie en game ervaar je hoe het voelt om in je vrijheid beperkt te worden. Ook vinden er in samenwerking met het onderwijs workshop plaats.

Bezoekersinformatie

Datum
17 apr t/m 1 mei 2023
Locatie
Bblthk Wageningen
Wageningen
Organisator
Bblthk Wageningen