Gekleurde streep

Euregio Vrijheidswandeling

Euregio Vrijheidswandeling
18 sep

14e Euregio Vrijheidswandeling zondag 18 september 2022

 

Bij dit jaarlijks terugkerend, grensoverschrijdend wandelevenement in Groesbeek wil stichting Wandelen in Vrijheid de nadruk leggen op het wandelen in vrijheid en het beleven van de vrijheid, democratie en mensenrechten.

De stichting wil ook dat de herinneringen hieraan levend gehouden worden en het bevorderen van de positieve betrekkingen tussen Nederland en Duitsland.

De monumenten en herdenkingspunten en vooral de ook zo herkenbare, tot nadenken aanleiding gevende, begraafplaatsen, Canadian War Cemetry & Memorial in Groesbeek (Nl) en oorlogsbegraafplaats Donsbrüggerheide (D) zijn belangrijk aanwezig op/ of in de nabijheid van de routes.

 

Deze wandeltocht, met afstanden tussen de 5 en 30 kilometer is een wandeling voor iedereen die wandelen door de mooie grensstreek van Nederland en Duitsland leuk vindt. Op de dag van deze wandeltocht kunnen de wandelaars op vertoon van hun startkaart een gratis bezoek brengen aan het Vrijheidsmuseum. Dit jaar zijn er vernieuwde routes voor de 10 en 15 kilometer.

De startplaats van de gezinstocht /parachutetocht van 5 km en de 10 km is tussen 9.00 en 14.00 uur bij het Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek.

Bij Bistro Eten en Drinken, Burg. Ottenhoffstraat 20a, 6561 CM Groesbeek starten vanaf 8.00 uur de 10-15-20-25-30 km- wandelaars.

Bij Tourist Info Center Alter Bahnhof, Bahnhofstraβe 15, 47559 Kranenburg (D) is startplaats voor wandelaars die 20 kilometer gaan wandelen, de starttijd daar is tussen 9.00 en 12.00 uur.

 

De Euregio Vrijheidswandeling wordt jaarlijks gehouden op de zondag die het dichtst bij 17 september ligt vanwege de verbondenheid met operatie Market Garden in deze regio.

Vanwege het thema en de achtergrond van deze wandeltocht hopen we ook een aantal veteranen te mogen ontmoeten.

Deze wandeltocht wordt georganiseerd door Stichting Wandelen in Vrijheid in samenwerking met het Vrijheidsmuseum Groesbeek, Euregio Rijn- Waal, Tourist Info Center Alter Bahnhof Kranenburg en Heemkunde Berg en Dal.

 

Voor verdere informatie kunt u terecht op de website: www.wandeleninvrijheid.nl,

per email is de stichting te bereiken op:  wandeleninvrijheid@outlook.com

 

De Euregio Vrijheidswandeling  maakt deel uit van het Regioprogramma  Vrijheid Regio Nijmegen  en wordt mede gefinancierd door de provincie Gelderland.

 

 

Bezoekersinformatie

Datum
18 september 2022
Locatie
Burg . Ottenhoffstraat 20a
6561CM Groesbeek
Entree
4.00
Organisator
Stichting Wandelen in Vrijheid